Valikko Sulje

Hevosten hyvinvointi

HEVOSTEMME HYVINVOINTI ON MEILLE SYDÄMEN ASIA!!!


Työ ja loma

Hevoset ja ponit työskentelevät meillä keskimäärin kaksi-kolme tuntia päivässä. Niinä päivinä, kun hevonen työskentelee kolme tuntia, on yksi tunti kevyempi. Jokaisella hevosella ja ponilla on viikossa myös yksi vapaapäivä, jolloin se pääsee palautumaan työviikostaan. Vapaapäivinä tallilla ei ole normaalia tuntitoimintaa vaan hevoset pääset nauttimaan ulkoilusta ja tallin rauhasta. Kun vapaapäivälle sattuu kilpailut tai kurssi, niin vapaapäivä on silloin viikolla.

Hevosemme lomailevat myös kesäisin ratsastuskoulutoiminnan ollessa suljettuna kesäleirien jälkeen. Lisäksi hevoset lomailevat joulun aikaan.  Loma-aikana talli on suljettu ja rauhoitettu hevosten lomailua varten.

Lepo ja tarhaus

Hevosille on yhtä tärkeää tasapaino työn ja levon välillä aivan kuten meille ihmisillekin. Tästä johtuen hevosemme ja ponimme ulkoilevat päivittäin ja sen lisäksi he saavat myös omaa rauhaa karsinoissaan. 

Meillä hevoset ja ponit tarhaavat joko yhdessä tai yksin sen mukaan kumpi sopii kullekin hevoselle paremmin. 

Ravinto ja terveys
Hevostemme ja poniemme ravinto on suunniteltu yksilöllisesti palvelemaan kunkin omia yksilöllisiä tarpeita.   Käytämme ruokinnassa kotimaisia Speedex-väkirehutuotteita.

Hevosten ja ponien terveydestä huolehditaan säännöllisillä rokotuksilla, raspauksilla ja kengityksellä. Hevosten kengitysväli on noin 6-8 viikkoa, riippuen hevosen tarpeista.

Meillä käy säännöllisesti hieroja, hieromassa hevoset/ponit.