Valikko Sulje

Pääopettaja

Synnöve, pääopettaja

Synnövella on yli 20 vuoden kokemus ratsastuksen opettajan työstä useista maamme eturivin ratsastuskouluista. Synnöven intohimona on ratsastajan istunta ja tavoitteena on saada ratsukko olemaan yhtä siten, että sekä hevonen että ratsastaja voivat hyvin ja molemmat välttyvät virheasennoilta. Synnöve on saanut paljon työkaluja opetukseensa Sally Swiftin kehittämästä Centered Riding -menetelmästä, jossa hyödynnetään mielikuvaharjoittelua ja tietoisuutta omasta kehosta ja sen keskipisteestä. 


Synnöve on valmistunut I-tason Centered Riding ohjaajaksi vuona 2010 ja suorittanut opetusjaksoja mm. Wienin eläinlääketieteellisessä yliopistossa Itävallassa vuona 2011.

Hevoset kiinnostivat Synnöveä jo pienestä pitäen, mutta vasta täysi-ikäisyyden kynnyksellä hän pääsi aloittamaan ratsastuksen.  Pian sen jälkeen matka jatkui jo Englantiin au pairiksi ja hevostenhoitajaksi, tavoitteena opiskella siellä kengittäjäksi. Kengittäjän opinnot jäivät, mutta rakkaus hevosiin oli syttynyt toden teolla. 

Englannista palattuaan Synnöve oli muutamia vuosia kenttäratsastaja Ingemar Teräksen opissa Kirkkonummen ratsastuskoulussa ja oppi kenttäratsastuksen salat ja tallityöt. Myös maastoratsastusten ohjaaminen tuli tutuiksi vuosina 1996 – 2000.

Myös esteratsastus on tullut vuosien varrella Synnövelle tutuksi mm. Essi Horttanaisen ja Suski Fagerströmin opeissa. Synnöve kilpaili aktiivivuosinaan sekä koulu- että esteratsastuksessa, mutta huomasi pian, että oli parempi valmentajana kuin ratsastajana, sillä jännitys oli kilpailemisessa aina vahvasti läsnä.  Yhtenä suurena innoittajan Synnöven uralla on toiminut edesmennyt huippuvalmentaja Kimmo Sulkala, jonka opissa halu kehittyä sekä hyväksi ratsastajaksi että opettajaksi nousi uudelle tasolle.  Vuonna 1999 Synnöve siirtyi Poni-Hakaan tenavaopettajaksi, jossa toimi reilun 10 vuoden ajan ratsastuksen opettajana.  Lisäksi Synnöve on toiminut opettajana Hankasalmen ratsastuskoululla ja pääopettajana Tapiolan ratsastuskoulussa yli 8 vuoden ajan, josta siirtyi syksyllä 2020 Lappeenrantaan Ratsastuskoulu Hubertuksen pääopettajaksi.

Synnöve on opiskellut sekä hevosenhoitoa että opetusta useissa eri oppilaitoksissa. Maatalousalan perustutkinnon Harjun Oppimiskeskuksessa vuona 2004 joka sisälsi ratsastuksenohjaaja koulutuksen. Hevosharrasteohjaajan- sekä ratsastuksenohjaajan hän suoritti Harjun oppimiskeskuksessa vuosina 2005 ja 2012. Lisäksi hän on käynyt useita tutkintoja Ypäjän Hevosopistolla ja opiskellut I-tason valmentajaksi koulu- ja esteratsastuksessa vuona 2015. ll-tason valmentajan opinnot ovat aivan loppusuoralla.  Centered riding II -koulutus ovat myös Synnövellä tulevaisuuden suunnitelmissa, sillä hän halua kehittää omaa ammattitaitoaan ratsastajien hyväksi joka päivä.